Bifangst: Røkt og grillet fjesing

Mat trenger ikke være så vanskelig. Ofte er det enkle det beste og “20” forskjellige ingredienser trengs sjelden for at maten skal bli god.. faktisk tvert i mot.

Fjesing 520 gr. Foto Svein Hellevik

Fjesing er en fryktet fisk her til lands da den er giftig. Man skal absolutt ha respekt for den for et stikk gjør hinsides vondt.. det kan jeg skrive under på. Denne fikk jeg som bifangst når jeg fisket etter sjøørret.. en svært velkommen bifangst som i tillegg ble ny pers for min del😎

Men man trenger ikke være redd den- ei heller frykte den som matfisk. Bare hold deg unna gift-piggene når du fileterer den ( jeg har laget en video hvor jeg prøver å vise hvordan du trygt kan filetere den)

Ferdig beinfri filet. Og til deg som ikke har smakt fjesing.. da har du gått glipp av en knallgod matfisk! For ordens skyld.. giften nøytaliseres ved varmebehandling (ikke frysing) derfor er det helt ufarlig å spise den.

Etter salting i en times tid stekte jeg den på høy varme i smør med skinnsiden ned bare for å gjøre skinnet crispy. Pepper og chili som krydder.

Einer i grillen for å gi røkt smak. Fisken på grillen sammen med einer på lav varme i noen minutter for å få den røkte smaken.

Done! En enkel salat med litt frisk timian og lavendel, soyasaus med chili og litt ymse😃 Håper det gav inspirasjon👍

Se også når jeg spiste den rå

Vh Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

4 thoughts on “Bifangst: Røkt og grillet fjesing”

  1. Hei Raphael.
    Fikk fjesing i dag og tenkte først å dumpe den siden jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere piggene. Kom over filmen din om filetering av fjesing og fikk dermed fersk og god kveldsmat. God fisk og bra film.
    Takk for hjelpen 🙂

  2. Takk for den. Har fått slike fisk flere ganger på kroken, men bestemora sa, fysj fysj, den spiser vi ikke.
    Vel, neste gang skal jeg prøve det slik du viser her.

Leave a Reply