“Plukkfisk” kaker og sennepshollandaise

For et par dager siden så jeg tilfeldigvis et program som heter “en bit av Norden”. Niklas Ekstedt var for meg en ukjent kokk helt frem til denne dagen. Det som inspirerte meg var når jeg så ham besøke Lofoten. Der lagte han blant annet fiskekaker av klippfisk og poteter. 

– Dette inspirerte meg, så derfor ble det en tur ut etter matfisk i går kveld/natt.

img_5201
Fersk fisk fra havgapet i form av lyr lagt til salting. Foto: rpfiske.com

-Ikke klippfisk, men saltet lyr får duge i dette forsøket når jeg skal prøve å lage disse fiskekakene etter hukommelsen.

Jeg har lagd en rask film som viser  fremgangsmåten min.

Slik gjorde jeg:

-Kokte poteter møre med skrell på (Beate)

img_5202
Beate poteter kokt møre i saltet vann. Foto: Rpfiske.com
  • Av med skinnet
  • Lagde en grov farse av fisken sammen med litt løk og pepper i en blender.
  • Blandet farsen sammen med potetene, eggeplomme, rømme, finkuttet ramsløk, purreløk, gressløk og grov sennep , salt og pepper.

    img_5215
    Fast og fin plukkfisk “deig”. Foto: Rpfiske.com

-En god spiseskje med blandingen til å lage kakene av. Jeg fukter hendene med litt vann og former farsen om til fiskekaker, det funker best for meg.

img_5226
Fiskekaker med poteter, masse fisk og masse smak. Litt griljermel på kakene før de går i pannen gjør dem ekstra gode. Foto: Rpfiske.com

Her får du en fiskekake med nesten hele middagen i selve kaken. Det var det som fascinerte meg mest med dette. Litt sånt “plukkfisk”aktige kaker -sprøstekt med griljermel på pannen.

-Det var et virkelig godt måltid som jeg serverte med sammen med stekt grønnkål, rødbeter, gulrot, pastinakk og en hollandaise med smak av sennep. Anbefales! 

Takk til Niklas Ekstedt for en genial idè!

 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply