Ny mat inspirasjon fra Karibien

Hei dere. Håper alle har en fin fiskesommer så langt og at dere nyter havets delikatesser 😊Det gjør jeg nemlig. Kremet grov potetmos, hvitfisk (fisket selv), soltørkede tomater, stekt serranoskinke, smørstekt løk og gulrot kokt med lime og timian.

City Frisør Sandnes -Camilla Ramsli- Frisør rpfiske.com

-Når sant skal sies- tok jo sommeren en rask vending nå nylig, men etter en måned med “sydenvarme” tror jeg at mye naturmessig hadde godt av litt regn nå. Sommeren kommer nok tilbake.. selv om det mest sannsynlig blir den norske varianten🙃

– Nå som været har vært lite fiskevennlig, har jeg ryddet og sortert i utstyret mitt.Nå er jeg mest sannsynlig noe mer på hugget enn mange andre da.. jeg har nemlig laget meg en egen plass i huset hvor utstyret ( jeg bruker mest) ligger klart og sortert enten det er mikrofiske, ferskvannsfiske, laksefiske eller sjøfiske. Så her ligger alt jeg trenger helt klart og enkelt å finne uannsett hvilket fiske det skulle være 🤪 ( I boden er det forøvrig ikke like organisert, der flyter det av utstyr, men la gå) PS: Sparksykkelen der er ikke min , men om bilen skulle streike kan den kanskje komme godt med😜

-Slik er det å være fiskeblogger og meget entusiastisk tenker jeg? Alltid beredt og det må jeg være..for dette er årstiden for overraskelser og telefoner som gjør at jeg “må” pakke riktig utstyr i en fei og dra avgårde i rekordfart om noe stilig skulle dukke opp. Det kan nevnes at fetter Sebastian og meg så en st petersfisk når vi var ute i helt annet fiske-ærend for noen dager siden. Vi kikkfisket fra båten en sein natt langs stranden, men hadde selvfølgelig ikke utstyret som trengtes for å fiske denne. Uannsett.. synet av en så stilig fisk i sitt rette element er noe vi ikke kommer til å glemme. Den gav oss en lang stund med sine flotte bevegelser og gav oss en svært sjelden opplevelse som få før oss har sett tror jeg.. (?) Men det er nettopp dette som er så spennende med sommeren og temperaturene som har vært, for det gjør også noe med sjøen og sjeldne arter dukker opp. Nå er forøvrig ikke st petersfisk noe nytt i Norge, for den blir fisket her hvert år.. men det som er litt unikt er å se den slik vi gjorde. Håper virkelig den muligheten dukker opp igjen, for den arten hadde gjort seg på listen!

-Ellers må jeg også fortelle at jeg har hatt besøk av min tante fra Trinidad i Karibien hvor min mor var fra. Kontakten med slekten fra Trinidad har ikke vært helt på topp da jeg som er født og oppvokst i Norge mistet min mor i bilulykke som 2 åring.. i og med at dette skjedde når jeg var i en alder hvor jeg ikke husker noe, har det hele vært veldig “fjernt” for meg og derfor gjort at jeg har tatt avstand fra det- Vanskelig å forklare, men det å treffe min tante igjen etter mange år -samt høre så mye mer om familien min der fra var en “wake up call” som gjorde utrolig godt og endret det hele👍

-Mat og fiske er noe veldig mange i slekten har gjort i årevis og generasjoner (!) Gener følger en tydeligvis og takk og pris for det.

Min tante Veena og meg – Foto: Anne Jorunn Johnsen

– Fisk er mye brukt i karibisk matlaging og tante viste meg noen godbiter som inspirerte meg! Når jeg har satt noen supre retter kommer de på bloggen og jeg gleder meg til å vise dere!😋

– Jeg fikk forøvrig servert henne en av mine egne retter også ( bildet på toppen) og den falt heldigvis i god smak- Phew!😅 Til og med min pappa, Bjørn Pedersen som mildt sagt ikke er en fiskespiser forsynte seg flere ganger..noe gjør jeg tydeligvis riktig da. Artig! Jeg har det dokumentert! Han koser seg med fisk👍Her er vi i gang med noe av den karibiske mat-leksjonen. Tante har forøvrig hatt sitt eget bakeri i Trinidad frem til hun pensjonerte seg. Her lærer jeg å lage “roti” i flere varianter slik det skal lages. Roti kommer i flere varianter som feks nanbrød- som kanskje er et mer kjent navn her i Norge. Men sann mine ord..Dette er noe annet enn det du kjøper i butikken(!) og fungerer utmerket til mine kommende fiskeretter!!!

Stay tuned, noen eksotiske retter kommer snart! Jeg må bare komme meg på sjøen og fange hovedingrediensen først.. 😉Vh Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply