«Usminket» sei med hagens krydderier

Selvfølgelig er det gøy å legge litt filter på bildene for at det skal se bedre ut, men i realiteten smaker det ikke bedre på grunn av et bildefilter.. Derfor sier jeg at den er usminket😉 Ei heller trengs det noe filter da denne retten er noe av det beste jeg har laget til nå!

Etter konkurransen jeg deltok i på lørdagtok jeg vare på blant annet en fin sei til søndagsmiddag. Jeg fikk også bruk for kreativiteten i denne retten da jeg ikke hadde planlagt et fiskemåltid denne dagen.. men det er jo ofte da at man faktisk produserer stilige smaker og blandinger.. (og noen ganger feiler fullstendig 🤪 )

Samarbeidspartner rpfiske.com

Jeg skal ikke si at disse smakene ikke er brukt i en fiskerett før, men for mitt vedkommende er det nytt i egen matlaging å bruke blomkarse til fisk.

Vel.. la oss komme til saken

-Beinfrie fileter av hvitfisk saltes 20-30 min før steking og ligger i romtemp før steking. ( Jeg ville grille dem, men det er forbud i disse dager)

Faste poteter kokes i grønnsaksbuljong (knorr) til de er møre.

– Skrell gulrøtter og del dem på tvers. Kok sammen med litt sukker, salt , lime/sitron og noen kvaster med timian. Kok til dem er møre men har litt tyggemotstand.

– Salat av blomkarse og raspede gulerøtter

Her kommer det som var nytt for min del.. blomkarse i fiskerett. Det er nok mest sannsynlig mye brukt, men for meg var det en “wake up call”. Utmerket pepperaktig smak som gikk fint sammen med sødmen fra gulrøttene, syrligheten fra riseddiken og smaken fra en god virgin olivenolje. Jeg grovhakket både karseblader og blomstene sammen med raspede gulrøtter og smakte til med riseddik, lime og olivenolje. Genialt👍

– Klarnet smør med ramsløk

Ramsløk er et fantastisk produkt med sin milde smak av hvitløk. Ekte smør lot jeg bare smelte sakte i en liten gryte, skummet av det meste av fettet og tilsatte en liten skvett med lime og finkuttet ramsløk. Done!

Potene er ferdige

Jeg bruker buljongvannet, hiver i en smørklatt, salt, pepper etter smak og moset det grovt sammen med litt fløte. Av og til er det ganske godt med potetbiter i en kremet potetmos 😉

Så fisken

For dere som har lest om mine matretter her før så kan dere “drillen” . Varm panne med olje og fisken stekes hardt på en side. På slutten tilsetter jeg litt smør og øser konstant over til den er gjennomstekt. Så legger jeg den på grovpapir for å hvile i noen minutter før servering.

Smørstekt løk

Dette er siste del av prosessen. Tynne strimler av løk stekes i samme panne som fisken var i.. det er mulig at du må ha litt mer smør og olje. Fres det på medium varme et minutt.

Vel bekomme

Saftig seibiff med en god skorpe, deilig salat av karse og gulrøtter, kokt gulrot med smak av timian, kremet og rustikk potetmos, stekt løk og det hele toppet med klarnet ramsløk-smør.

Både blomkarse, timian og ramsløk kom rett fra hagen- sommer er fint!

Dette var godt !!😊Vh Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

2 thoughts on “«Usminket» sei med hagens krydderier”

Leave a Reply