Kveite, pesto , spinat og tagliatelle

www.fiskeavisen.no

Her kommer en smaksbombe (!) full av næring og ekstremt god for ganer som liker smak og spenning.

Jeg skal ikke skryte på meg å si at jeg har fisket fisken selv denne gang. Det er ikke ofte du finner meg i fiskedisken,  det kan jeg med hånden på hjerte si. Det ble en liten filet av Sterling kveite på tilbud til dagens blogg. Egentlig et ganske greit produkt, men den kan ikke slå norsk villkveite.

Fun fact : Jeg har kun fått kveite en gang før, og det var under målrettet rødspette fiske på veldig lett utstyr. Den veide inn på 9 kg og var en liten tass til kveite å være.. men du verden for en fight og helledussen så god den var til middag etterpå. Norsk villkveite er et av verdens fineste sjøprodukter uten tvil. og en fisk jeg ikke skal kalle meg ekspert på å fiske.

Men, nå må jeg slutte å ødelegge innlegget med villkveite prat kanskje.. -La oss komme til saken.

img_2987
Sterling kveite, med litt sort pepper

Ingredienser: 

Fersk spinat, hvitløk, tagliatelle (fullkorn) stekeolje, smør og pesto.

Tid:  10-15min

porsjoner: 1

Fremgangsmåte: 

-Fisken ut i romtemperatur ca 20 minutter før steking -ha på litt sort pepper.

-Kutt opp spinaten (grovt)

-Finhakk et fedd hvitløk

-Kok opp tagliatelle (ønsket mengde) i grønnsaks eller kyllingbuljong. (koketid, se på pakken – 2 min)

-Varm opp stekepannen og ha i olje

-Stek fisken sprø og gyllen på den ene siden. Snu så fisken, skru ned varmen og la den steke litt på andre siden også. Smør på litt grønn pesto.

-La fisken hvile på grovpapir.

-Kjør spinat og hvitløk i sammen med en klatt smør i  pannen som du hadde fisken i. Ha i litt pesto til om ønskelig og pepper. 1 minutt og det er klart + at du har deilig sjy til å helle over fisk og tagliatelle.

– Spis! 

Vel bekomme! PS: Jeg gjentar- Sterling kveite er et greit produkt, men får du tak i villkveite er det selvfølgelig ti ganger bedre!

Vh Raphael

cropped-9d2dc4ed-c958-4600-83eb-5993f241974f2.png

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

3 thoughts on “Kveite, pesto , spinat og tagliatelle”

Leave a Reply