Viktig vedlikehold

Nå som det er uhyggelig vær de fleste steder i landet kan en liten “julevask” være tingen. Fiskeutstyr er dyre saker og tar du deg godt av tingene dine, vil de selvsagt vare lenger. Gjennom året går de gjennom både blod, fiskeskjell, saltvann og etc.. bryr du deg, da gir du dem en liten ekstra pleie et par ganger i året.

Det er ikke så mye som skal til om du er flink og spyler stenger og sneller hver gang du har vært på sjøen. For mitt vedkommende er mange av snellene mine i bruk hele året,  spesielt multiplikator-snellene jeg bruker til havfiske. Disse spyler jeg hyppig og oljer når jeg føler det trengs.

Ellers har jeg sneller (spin) som jeg bruker mest på sommerstid til annet type fiske enn jeg gjør på denne årstiden. I dag tok jeg dem frem og gav dem en liten enkel overhaling.. rett og slett en velfortjent “julevask.”

  • Vann
  • Fett
  • olje

img_2225

Først en grundig vask med friskt og kaldt vann.  

 

img_2223

Så noen gode drypp med olje. 

 

Og så fett/ grease.

Dette tar ikke lang tid, men vil gjøre at snellene dine varer i lang tid.

-Sjekk skruer, skader og braid

Gå over diverse skruer og se at de sitter bra. Sjekk multifilamenten/ mono, alt etter hva du bruker.. for eventuelle skader eller om det er råttent. Sjekk spolen for eventuelle skader som også kan være med på å skade linen din. Slike skader kan i mange tilfeller pusses bort.

Hos meg var det et par av snellene mine som trengte ny og “fresh” braid.

img_2227

Et par av mine favoritter er igjen klar for vår og sommer. Oljet, fettet og med ny braid på spolene. Og når jeg finner dem frem igjen om noen måneder, vet jeg at de er i god stand og klar for å fiske enda mer fisk for meg.

les mer om vedlikehold av utstyret ditt her

Vh Raphael

 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply