Fetterne Pedersen på lyrfiske!

“Fetter.. eg e ganske fiskesugen” kom det på melding fra Sebastian i dag.

Vel.. det er jo ikke det verste å være “sugen” på det- tenkte jeg. Snill som jeg er, så ordnet jo det seg😜

Jeg rasket sammen litt utstyr og hentet Seb. Det var høst-lyren som var kveldens mål. Som nevnt i nylige innlegg.. det er lite som ( for meg) slår det å fiske stor og sprek lyr når man først skal fiske fra land.
Vi har vært heldige og funnet et sted i Stavanger som har levert fin lyr nå i høst. I kveld var intet unntak!

img_0645-3.jpg

Det startet rolig med småsei og smålyr, så smalt det i stangen til Sebastian. En skikkelig kubbe av en fisk som dro ut metervis med snøre. Dette er uten tvil den største fisken vi har vært i kontakt med her på dette stedet, og fra land i Stavanger generelt. Dessverre røk den snøret som hadde en svakhet.. bare like før den kom til overflaten. TYPISK!

Ikke lenge etter kom min første brukbare lyr opp. En 2-3 kilos. (Tok ikke bilde av den)

Det var litt lenger mellom de ordentlige fiskene nå i kveld, men hva gjør vel egentlig det når denne (se bildet nedenfor) flotte lyren gav oss action. Sebastian gjorde alt riktig og lot den kjøre seg trett på bremsen, og nå uten noe svakhet i senen (😉) . Jeg la meg på alle fire å fikk landet den trygt. ( Selvfølgelig hadde vi glemt håv😅)Denne er klar pers på turene våre hit i høst. Sprek og flott lyr.. et sted mellom 4 og 5kg.

Så var det min tur like etter. Stangen stod i bøy og fisken fikk dra ut godt med line fra snella. Den følelsen er bare noe av det beste man opplever på en fisketur..foto: Sebastian Rinaldo Pedersen

Utrolig kjekt å oppleve disse råtassene fra land. Denne var litt mindre enn Sebastian sin, men likevel helt innafor.

Kveldens mål var helt klart i boks. Noen feite og spreke lyr fra 3-5 (ish) kg. Rett og slett en heftig opplevelse, og noe som er verdt å stå i regn og kulde for!

Her er forøvrig kveldens jigg som lyren lot seg friste av. En liten rosa Abu jigg. Sebastian brukte den samme, bare i oransje farge. Noen ganger er det enkle det beste sies det. I kveld sier fetter og meg oss enige i det! Heftig kveld:)

Se så hvit og ren den er i kjøttet.

Rett og slett en hærlig avslutning på helgen. Takk for turen fetter👍

-Raphael

 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

10 thoughts on “Fetterne Pedersen på lyrfiske!”

 1. Hej!
  Vi är en svensk familj som ofta åker till Norge för att fiska lyr.
  Vi fiskar då på grunt vatten vid kelpen med spinn och det är jätteroligt med många och stenhårda kamper.

 2. Flotte bilder. Brukte dere bare en jigg, spør bare fordi denne type fiske er nokså nytt for meg, på tross av at jeg har fisket forholdsvis ivrig i minst 50 år i sjøen og ferskvann, men mest fra båt (sjøen)

  1. Heisann. Det varierer om vi bruker en eller flere jigger. Stort sett fungerer det helt fint med en ( er min erfaring) , men 2 og tre stk samtidig simulerer jo også en liten stim. Jeg føler at mer småsei og smålyr tar på de opphengerene fra land, men det er jo min erfaring.

   Grønn og rosa jigg med litt glitter i fungerer i alle fall veldig bra. Feks Storm sandeel 🙂

Leave a Reply