Stille før stormen- En deilig dag på sjøen

Det har seg slik at i disse tider må man være litt fleksible og spontane om man skal ut på sjøen. Jeg har pratet mye om å fiske på høst/ vinter og hvilke fordeler det gir med tanke på fiskens kvalitet.  Problemet er bare at været varierer så hinsides. Det gjelder å følge med på værmeldingen konstant og gripe muligheten med en gang den kommer. Bjørn Olav Digernes tok kontakt med meg på mandags kveld og vi avtale å fiske dagen etter. Bra vær og sug etter å fiske, da er det ingen diskusjon.  

img_1156

Jeg fikk også lurt med meg min fetter Sebastian på turen. Hardbarket som han er, hadde han vært ute på nattfiske etter arter og ikke sovet et minutt før jeg hentet ham om morgenen.

Litt trøtt i tryne, men “Captain kid” er med. Her på ferjen over fjorden til destinasjon Karmøy.

Vi møtte Bjørn Olav på Karmøy. Vi skulle et stykke med båten hans. Bømlo tror jeg? Ikke helt kjent i området der..

For første gang på mine 6 siste båtturer var det opphold og null vind. Nydelig vær, men kaldt. Det merkes selvfølgelig ekstra godt når man holder 30 knop i en temperatur på frysepunktet. Det utgjør vel grovt regnet ca -8 grader i trynet over en tid på 60 minutter. Man kjenner at man lever !:D 

I utgangspunktet var det lange som stod på agendaen i dag. Det var helt til Bjørn fortalte at han hadde fått spisskate og hvitskate på akkurat dette stedet. For to fettere som mangler de artene, ble dette selvfølgelig  mye mer spennende enn sei og lange. Derfor ble takkelet mitt bundet med formål om skate. 2 kroker på slep og en opphenger (for eventuell bifangst). -8/0-11/0 størrelse på krokene. MEN (!) Det skal jo selvfølgelig alltid være NOE som  ikke klaffer. Denne gang var det strømmen i sjøen. Selv om vi lå på anker føltes det som om vi fisket i en elv. Det var ikke enkelt å holde takkelet stille nede på bunn.

Mye mat og selvlysende opplegg. Det gikk ikke lang tid før fisken fant krokene mine. Første dublett var en lange og pigghå.

Vet ikke hvor synlig det er på bildet.. men båten ligger i ro. Bak oss ser det ut som vi ligger i en elv. Ser du langen og strømmen rundt den? Fisk ble det litt av heldigvis, selv om strømmen var helt ubrukelig. Foto: Bjørn Olav Digernes

En liten lange på 6-7 kg lot seg lokke av selvlysende blekksprut som var agnet med en hel filet av makrell.  Foto: Bjørn Olav Digernes

Seien også. Fin matfisk . Foto: Bjørn Olav Digernes

Det ble litt lite plass fremme i baugen av båten. Mulig at langen på 14kg hadde litt av skylden akkurat her..  Godt at fetter er såpass liten at han finner plass på de trangeste steder 😉 Bjørn prøver seg på seien.

Det ble noen timers fiske, men vi visste at det var en storm på vei. Skyene mørknet ute på havet. Da var det bare å komme seg inn igjen mot land. Vi hadde en times kjøretur i vente og rakk det akkurat før det ble mørkt og røft på sjøen. Null følelse i ansikt og fingrer, men slikt må man tåle. Premien ble masse deilig sjømat da. Skatene får vi prøve på igjen så snart anledningen byr seg, og det ikke blåser “orkan” på sjøbunnen. Det var i alle fall godt å komme seg på sjøen, for det kan bli en stund til neste gang ser jeg. Tirsdag var dagen som var stille før stormen. . .

   Fikk meg vakuummaskin av svigers til bursdagen min- Genialt! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?

Takk for turen Bjørn Olav og Sebastian. Alt i alt en kanontur! 

-Raphael

img_2661-2

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

2 thoughts on “Stille før stormen- En deilig dag på sjøen”

Leave a Reply