Nerdefiske, båtfiske og bursdag

En helg med fiske. Artsfiske på fredagen, og bursdagsfeiring med båtfiske på lørdagen.

Fredag 3 november kom Henrik Knudsen Vågenes ned til Stavanger. Da jeg fisket med ham og Espen i Bergen sist helg, ble vi enige om å gjøre et forsøk på en av de tøffeste flyndreartene vi har i Norge. Min fetter Sebastian Rinaldo Pedersen er en av de beste på å finne denne arten som gjemmer seg på vegger, steiner og sprekker. Det ble en selvfølge å ha ham med om det skulle bli suksess. Undertegnede er så nærsynt at jeg ikke ville sett en kveite liggende på bunnen en gang.

Med en gang mørket kom sigende, la vi turen mot Stavanger sentrum. Folk flest pynter seg for en fuktig natt på byen når fredagen kommer, vi hadde hodelys og fiskeklær. Men, en fuktig kveld fikk forøvrig vi også. Regn og atter regn.

Sebastian leter på alle mulige steder etter arten. Normalt fiske? Nei.. he he! Kan tro de festkledde og fulle mennskene som gikk forbi her, lurte fælt på hva vi drev med😂

Henrik er i gang. Etter en stund fant Sebastian en hårvar med haukeblikket sitt. Vind og regn gav seg for et lite øyeblikk, og ting gikk i favør for at det kunne bli ny art på Henrik. Herfra gjorde den rutinerte allround fiskeren alt riktig, og hårvaren tok på kroken som var agnet med strandreke.

Jubel og gratulasjoner ble delt ut, og en liten skål ble selvfølgelig utbringt

En fornøyd bergenser fikk full klaff, og den 5,5 timers bussturen var blitt verdt det.

Les mer om hårvar (Zeugopterus punctatusher

Video viser et kort klipp av at hårvaren får livet tilbake etter et par bilder. 
Etterpå var det hjem å spise litt før leggetid. Henrik og meg skulle tidlig avgårde til Karmøy for å fiske med en gjeng fra Nordvegen HK.

Lørdag: Vi kjørte noe forsinket avgårde til Karmøy. Vi sov gjennom minst 7 klokkealarmer før vi våknet, helt utrolig. Når vi omsider ankom, gikk Henrik og meg i båt sammen med Geir Tveit. Mens Jeanett Bersås, Jostein Lundal og Christian ( sønnen til Jeanett) lå på anker bak oss. Bjørn Olav Digernes dukket også opp. 3 båter og 8 stenger burde gi noe spennende fangst i Karmsundet.

Det var surt på sjøen i dag også. Vind og regn. Storfisken var heller ikke på hugget, men slik er det noen ganger dessverre.

Henrik har funnet “gostillingen”

Til tross for dårlig fiske og surt vær, fikk Geir lurt frem et lite smil😆

Bjørn Olav Digernes hadde dessverre lite selskap i båten, her kunne vi kanskje fordelt oss litt bedre.

Bursdagsbarnet håpet på småflekket rødhai, men den slapp unna .. igjen.. jeg fikk ta til takke med lyr og hyser.

Det blir jo noen kilo med skinn og beinfrie fileterer etter en slik tur da. Masse deilig mat, og det er jo ikke noe å klage over😍 ( Selv om de største fiskene ikke ville denne gang)

-Senere på kvelden ble det å feire litt bursdag med fruen og barna. Kake og gaver ventet når jeg kom hjem fra fisketuren. Min sønn Benjamin (7) hadde til og med jobbet noen timer for å tjene litt penger som han kjøpte noe til pappaen sin med av egen vilje. Rørende! Totalt sett en fin helg med fiske og gøy. Jeg er fornøyd når jeg får bursdagen på sjøen 😉  Men, jeg må ærlig si at jeg ser frem til å fiske i litt roligere omstendigheter neste gang. Det har vært mye hardt vær.

Vh Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply