Dampet torsk! Nydelig sommermat

Det har blitt tilbragt mye tid bak grytene i det siste og mindre tid til fiske, eller da mener jeg fiske av den typen jeg liker å skrive om. Selvfølgelig blir det turer på sjøen, men mest "bare for å fiske". I grunnen litt deilig det også, fiske uten noen særlig plan eller press.. avslappende👍

Men de mer spennende fisketurene starter straks igjen, noe jeg ser frem til.

Mat er jo også en stor del av meg, og i sommer har jeg inntatt kjøkkenet som kokk og virkelig fått rørt i grytene. Slikt gjør jo at jeg kommer på litt "nye" og spennende retter. Bloggen min handler om fiske og mat, og kan jeg inspirere til et nydelig fiskemåltid, gjør jeg gjerne det!

Måltidet jeg lagde til gjestene i går er jeg veldig fornøyd med. Derfor legger jeg det ut på bloggen.

Ps: Jeg er ingen fan av å følge en oppskrift til punkt og prikke, bruk dem som guide og smak deg frem til ønsket resultat. Det gir suksess!


Fersk filet av torsk. Et nydelig syn.


Skjæres opp i passende serveringsstykker og saltes godt.

Avkapp og rester går til kraft og fiskesaus.
Litt gulerot, løk og kålerabi samt noen stjerneanis og laubærblad. Flott til en enkel fiskekraft.

Hvitvin reduseres ned til ca halv mengde før jeg har i grønnsakene, fiskeavkapp og ønsket mengde vann. Jeg trekker det hele i ca 50 min før jeg siler kraften og gjør den om til saus.

I denne sausen har jeg verken olje eller smør. Utrolig nok! Hadde det ikke vært for en god mengde fløte, kunne den nesten kalles sunn😁
På slutten av koketiden har jeg i salt og pepper, eventuelt mer smak fra stjerneanis eller andre ting jeg vil ha i. Sausen blir så jevnet med maisenna til jeg får den tykkelsen jeg vil ha👍 Pga at mel er byttet ut med maisenna, er den også glutenfri.

Sausen smaker fisk, er kremet og rund, balansert i saltsmaken og med et lite hint av lakris ( som gis fra stjerneanisen)

Torsken: Tørk av den med grovpapir og tilsett litt pepper.
Denne gang er den dampet. Den har altså ikke direkte kontakt med vann. Tenk pinnekjøtt.. (?) legg fisken på en rist over det kokende vannet i gryta. Ca 10 min etter har du et perfekt resultat ( tiden avgjøres selvfølgelig etter hvor tykke fiskestykkene er)
Ikke overkok den! Følg med fisken hele tiden for best resultat!

Fersk benfri torsk, servert over en kremet potetmos, fiskesaus, gulerøtter stekt sprø med litt sukker, salt og pepper samt rå sukkererter.

Her får du rund smak, kremet potetmos, hærlig fisk og knasende tilbehør!

Håper innlegget var til inspirasjon, prøv deg frem og husk.. smak deg frem, så kommer resultatet!
Min kollega i fiskeavisen.no , Daniel Tilrem har bedt meg om å lage en video hvor jeg viser til hvordan fisken skal fileteres og hvor jeg går mer inn på detaljer. Det skal jeg gjøre til neste gang👍

30 gjester sendte tomme tallerker tilbake.. det tar jeg som et tegn på at maten smakte 👍😎

Ha en fortsatt god sommer folkens:-)
Ps, snart står årets lysing fiske for tur. Min favoritt art i sjøen! Blogg kommer etter turen!

Vh Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

3 thoughts on “Dampet torsk! Nydelig sommermat”

Leave a Reply