Et lite fiskekurs på grasholmen i pinsen

Min mor var fra Trinidad i karibien og familien der livnærte seg av blant annet fiske. Kanskje ikke rart at det ligger i genene mine ? Alison, mitt søskenbarn fra Trinidad har bodd over 30 år i Norge og giftet seg den gang med Anders.

For en stund siden tok Anders kontakt med meg. Han lurte på om jeg kunne ta med ham og sønnene deres på en fisketur og vise dem noen triks. Selvfølgelig , svarte jeg! 

Turen gikk til Grasholmen i Stavanger. På denne tiden av året kan bryggene der by på mange forskjellige arter og gi mye hugg. Jeg tok for meg både sluk, jigg ,agnfiske  og kikkfiske for å demonstrere litt teknikker. 

Vi satt i gang med litt variert fiske. Noen med sluk og noen med agn. Jeg liker å ha “få fisk garanti” og alle skulle få noe. Størrelsen derimot, den er ikke alltid like lett å bestemme.

Slukfiske: Anders med en liten torsk. Vi er i gang
Slukfiske: Eva slår til med en liten lyr
Christopher med en liten sei
 

Det var flust av småfisk inne ved flytebryggene og alle fikk noen av dem. Så ble det å prøve seg litt etter større fisk. Det går fin lyr her. Det har hendt meg flere ganger at 3-4 kilos lyr har tatt her inne. Akkurat dem kom vi ikke over denne gang, men vi fikk lurt opp noen litt større som sikret kveldsmaten til familien Dirdal. 

Over til agnfiske

Bunnfiske med paternoster rigg og glidende tackle, agnet med makrell og kokt reke. 

Jeg vet det er flyndrer på bunn her. Derfor ble det litt fiske etter dem også, slik at de kunne få arten. 

Christopher sikrer seg arten sandflyndre
Lillebror Johann også

Jeg hadde håpet at det skulle dukke opp en steinbit eller to også, men de ville ikke i dag. 

Kikkfiske

Av leppefiskene, synes jeg at gressgylten er utrolig pen. Eva som er gift med Christopher fikk prøve seg med kikkfiske teknikken, og opp kom den.

Trivelig dag med  fisk og hygge!

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply