Ut på fisketur i Stavanger- Jomfrutur med “The yellow sub”


På selveste “himmelspretten” bar det ut i en skikkelig god gammel “vet ikke helt hva jeg skal kalle det båt”. 

Solid sak er det! Foto: Eirik Wold

Det er min gode venn,  Eirik Wold som gjennom sin svigerfar har fått tilgang på en artig, gammel og stabil båt. Jeg tror jeg gir den kallenavnet ” the yellow sub”. 

Vi var tre kompiser som skulle ha første turen med båten i dag. Eirik og meg gjorde båten klar, mens vi ventet på Ola Brun. Vi koblet til bensinen, pumpet ut vann og skulle starte den. Eirik var noe skeptisk på forhånd, for selve motoren har nettopp fått en overhaling og blitt rensket fra kilosvis med div skjell og annet ymse. Tanken var å få start på den før Ola kom, slik at vi kunne fastslå at motoren sveiv godt før vi la ut på fisketur. 


Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er noen ekspert på motorer, men litt har jeg lært meg.Tenningen var fin, bensinen gikk gjennom slangen og alt funket, utenom at motoren ikke ville starte..  Jeg sjekket alt jeg kom på, men fant ingen feil. 30 min gikk og Ola ankom. ” Får dere ikke start?” Nei, men jeg forstår ikke hvorfor, svarte jeg. Ola tittet litt rundt og ristet oppgitt på hodet. Det tok ham snaue to minutter å finne ut hva som var problemet. “Har du puttet i dødmannsknappen?” Meg: Eh… jeg vil ikke prate mer om det😳” 

Problemet var løst og båten startet som en drøm. Nå kunne vi fiske! 

Stakkars Ola ser ut til å enda være skade påvirket etter å ha vært med meg på svarthå og surstrømming smaking i “Kan det spises”😬

Ola og Eirik med stengene nede. Nye steder skal testes. Lenge har jeg hatt lyst å teste ut nye lokale steder fra båt her i Stavanger. Nå er vi i gang med det. Det ble en del flytting rundt, for bettet var dårlig.

Til slutt klarte jeg å finne et sted hvor det begynte å nappe. Ikke akkurat drømmefiske, men bedre enn “blanking”. Vi fikk vel opp ca 10-15 flyndrer og en hvitting før vi ga oss for denne gang. 

Det blir mer satsing i området fremover. Med mer fisketid enn vi hadde i dag, samt lenger ut til sjøs. Denne gang var hovedfokuset å sjekke at båten gikk fint, noe den altså gjorde! Derfor kommer det forhåpentligvis snart rapporter om spennende fangster fra ” the yellow sub” 

Det ble ikke en fisketur for historiebøkene denne gang, men alle fikk fisk og trivelig selskap var det. Derfor kan man egentlig ikke klage 👍

– Raphael

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply