Årets første tur i ferskvann


April har vært en merkelig måned rent værmessig og fiskemessig. For et par uker siden stod jeg i bar overkropp på sjøen i Rosendal og fisket. Da var det nesten sommer! Mens sist helg, når jeg skulle konkurrere i jærfestivalene, ble de avlyst på grunn av kraftig vind. Måneden har definitivt bydd på et hinsides skiftende vær. Noen dager har vi jo alle årstidene på en dag! Fiskemessig har det heller ikke vært helt på topp . Veldig lite har gått etter planen egentlig, men jeg har jo lært at alle fiskeår har slike perioder da..

I kveld bestemte jeg meg for å sjekke ut forholdene etter brunørreten. Det er et vann her i Rogaland som jeg synes er spennende. Det kan gå timer uten et eneste napp, men når fisken først biter er den som regel i veldig fin form. Ørretfiske er ikke noe jeg gjør ofte. Men når jeg først gjør det, forstår jeg hvorfor veldig mange liker det så godt. Det er en veldig avslappende form for fiske. Og naturen rundt er jo ren terapi i en ellers travel hverdag. Det ble et par timers fiske denne kalde April kvelden. 4 grader er ikke akkurat behagelig, men en positiv ting er at knott og mygg ikke har våknet til liv enda😁 

Jeg testet forskjellige farger og størrelser på spinnere og sluker. Varierte mellom sakte og raske innsveiv,  fisket både høyt og lavt. Men fisken lot seg ikke lure. Det ble blanking.. utenom en liten pjattfisk på snaue 150gram som tok på en av fluene jeg brukte som opphenger. Men i dette vannet teller ikke det for meg ( 😳 ) For sist jeg fisket her, tok denne kubben. Jeg har faktisk aldri fått ørret på under 400gr her før. 

Det ble “blanking” i dag, men om været snart bestemmer seg for å snu mot vår og sommer, kan jeg gå for ny pers i dette vannet! Jeg SKAL bikke 2000gr her i år😎  

Vi har alle godt av litt blanking i ny og ne, selv om det suger ! Vh Raphael✌🏽👍

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

One thought on “Årets første tur i ferskvann”

  1. Hei Raphael ! Settet stor pris på dine fortellinger når du er på fisketurer,samt prøvesmaking på forskjellig fiskearter,og veiledning,tips om utstyr etc.alletiders! Super, stå på videre!

Leave a Reply