Kan det spises? (Bonus)  “Operasjon omvendelse” 

Denne gang skal jeg gjøre noe litt annerledes. Gjesten i dag heter Eira og hun liker IKKE fisk til middag. Det fikk jeg tydelig bekreftet av hennes kollega i ferskvaredisken hos Meny.  ” Eira holder seg minst 3 meter fra fiskedisken, så lykke til” 

-Fiskeboller kan hun spise, om det er nok karri i sausen.

Jeg tar selvfølgelig utfordringen på strak arm og byr gjerne på en liten fiskeaften, men hos meg serveres ikke fiskeboller!

At noen ikke liker fisk er fair det, men jeg lever med det prinsippet om at alt kan likes om det gjøres ordentlig. Så får vi se da.. kan hun omvendes?  En ting er sikkert, jeg gleder meg til å se reaksjonen hennes når hun ser bilder av fiskene hun blir servert.

Steinbit
: I forhold til hva jeg bruker å gjøre i disse innleggene, vet jo de fleste at dette er en svært god matfisk. Men for ei ung dame på 21 år som til nøds putter i seg et par fiskeboller, er dette skummelt nok tror jeg.

Laksen: Nå skal det nevnes at jeg ikke er glad i oppdrettslaks. Grunnen kan jeg komme tilbake til. -Denne skar jeg tynt og marinerte i litt ketjap manis før den fikk en rask steking i panna. Skjell og skinn friterte jeg til chips- faktisk ganske stilig!

Skeptisk dame😂

Pannestekt Steinbit, Potetmos og min egen smaksfulle tomatsaus.

Potemos: Kok ønsket mengde poteter i usaltet vann (kerrs pink er melne og funker bra til mos) -Smelt smør i ei gryte- ha i melk -varm opp. Når potetene er kokt møre helles vannet fra gryta og potetene kan dampe seg tørre slik at de blir melne og trekker til seg smør og melkeblandingen. Spe litt og litt med blandingen til du får ønsket konsistens. Jeg har også i litt filadelfia som setter en rund og kremaktig smak.

Tomatsaus: Soltørkede tomater, hvitløk, rødløk, litt rødvin,hakkede tomater, grønnsaksbuljong(knorr) og litt oregano.

Finhakk soltørkede tomater og hvitløk. Surr i olje på middels varme i 5-6minutt. Tilsett litt rødvin og reduser ned.  Tilsett grønnsaksbuljong og kok opp. Reduser ned og tilsett finhakkede tomater. Kokes minimum 15min til alt er mørt nok for stavmikseren. Stavmiks og sausen er klar👍

Steinbit: Salt og svart+hvit pepper på fisken. Olje i varm stekepanne og stek den 90% på ene siden, snu den over helt på slutten av steketiden. Voila! 

Så over til en enda styggere fisk. Breiflabb! Jeg nevner igjen, utseende på en fiskebolle kontra en breiflabb er stor, men smaken også og det håper jeg at Eira kan få kjenne på i dag.

For å være grei skal hun få servert en fiskeburger. Breiflabb burger er svært godt!

Breiflabb panert i ostetortilla chips

  1. Knus ostetortilla chips i en skål.
  2. Visp et par egg i en annen skål.
  3. Skjær opp flabben i passende stykker ( den trenger ikke krydder, chipsen gir nok smak og salt i seg selv)
  4. Dypp fisken eggevasken og ha den over i skålen med knust chips. Dekk hele fiskestykket.
  5. Varm opp olje i stekepannen og legg fiskestykket oppi.
  6. Når fisken er ferdig stekt, legg den på grovpapir slik at overflødig stekeolje trekkes ut.

Serveres i sprøtt hamburgerbrød av grov type. Smør aioli på bunnen av brødet, legg crispsalat over så fisken, topp med litt rødløk og crispy bacon

Her er videoen: Mer tekst etter klippet 

-Den første lakseretten er for viderekomne. Det var jeg klar over. Men(!) skinnet spiste hun faktisk! Akkurat som svor.

Steinbit retten er veldig god! Og 3- i karakter fra ei som ikke liker fisk kan jeg leve med.

Burger av breiflabb ble litt tøft for Eira. Breiflabben er en svært god fisk, men tydeligvis litt i meste laget for fiskebolle jenten😎

Hun gav hele opplevelsen karakter 4, men jeg klarte ikke å omvende henne helt.  Mission failed. Men, hun vil prøve igjen. Hovedproblemet er konsistensen på fisken og ikke smaken . Det kan jeg ikke gjøre så mye med dessverre, men jeg skal prøve igjen med  noen “lettere” fisker neste gang. Jeg gir meg ikke 😎👍 To be continued..

Takk til Eira som stilte opp.

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

7 thoughts on “Kan det spises? (Bonus)  “Operasjon omvendelse” ”

  1. Ha ha ha !! Underholdning😆

    Hu virka som hu likte rett 2 då. Den såg syykt yummi ud! Om du har planer om og ha en stand ellår någe kor folk kan smaga maten din? Hadde vært awesome. Fiskekurs og matkurs offintlig sko du hatt👍👍

  2. Du skal ha for forsøket👍 Veldig spennende det du gjør. Du kjører stilreint, men med stort spekter. Du er etter min meining den beste bloggeren i norge for tiden. Stå på!

Leave a Reply