#fisktilfolket-Rødspette snacks!


En virkelig godbit av en flatfisk er rødspette (Pleuronectes platessa)

Denne retten er skikkelig snacks. Crispy, smaksrik og passer fint om du vil imponere noen. 

Vanskelighetsgrad: Do it right and  succeed😎

Dette brukte jeg.

 • Søtpoteter
 • Hvitfisk(rødspette) 
 • Maizena
 • Aspargesbønner
 • Dijonsennep
 • Tempura mix (større kjeder selger dette) 
 • Aioli
 • Sesamolje
 • Brunt sukker
 • Redikk
 • Sjalottløk
 • Hvitløk

Ok. Det tøffe med denne retten er at det er enkelt, men mye smaker. Du får sødme fra søtpotetene, fiskesmak fra.. fisken så klart, tyggemotstand i aspargesbønnene og deilig dip smak fra aiolien setter stjernen på en rett som “krønsjer” ( er det et ord?) etter hver munnfull.  

Fremgangsmåte: Skrell søtpotetene, kutt dem opp og la dem ligge i vann i minst en time (natten over går også fint) . Skyll dem godt etterpå. Bland dem med maizene mel. Friteres i gryte eller bakes i ovn👍 I gryte tar det drøye 10 min.

Aspargesbønner. Først finhakket jeg litt sjalottløk og hvitløk som jeg surrer i olje på stekepannen. Oppi med bønnene og gir dem en rask oppvarming. Tilsett ønsket mengde dijonsennep, sesamolje og brunt sukker. ( smak deg frem, og bønnene skal være crispy) 


Fileter fisken ( eller kjøp ferdigfileter) Bruk hvilken hvitfisk du vil👍 jeg strør alltid litt salt over fisken, det gjør den litt fastere. 

Tempuramix (finner du i større matvarekjeder) blandes i vann. Fisken dyppes i mel og pepper før du blander den i tempuramiksen. NB: Pass på at oljen i stekepannen er god og varm før du legger fisken i👍 

Dette er IKKE vanskelig, men timing er nøkkelen her. Følg med, bruk munnen din og smak deg frem til du er fornøyd. Kjenn på fisken og søtpotetene underveis. Du vil ha sprøhet i potetene fra maizenaen og sprø skorpe fra tempuramixen på fisken. 


Resultatet er topp om jeg skal si det selv. Crispy søtpoteter, crispy fisk, bønner med mye smak og aiolo som gjør seg perfekt til retten! 

I like it a lot 👍😎

Vh Raphael! 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply