Kan det spises? Del 22- Nordlig knurrulke


Denne lille fisken har fått mang en  artsfisker  til å reise milevis av sted i håp om å få krysset den av på artslisten sin. Dette er nemlig en ganske spesiell art som holder til i lysefjorden (Rogaland) og blir så vidt jeg vet,  kun fisket der. 

Bilde av nordlig knurrulke (Triglops murrayi) tatt i juni 2015
 

Jeg slo to fluer i en smekk. En håpefull Markus Bygnes mangler arten og fikk lurt med seg sin far Kjetil Guttormsen på en kjøretur fra karmøy til lysefjorden. Jeg ble med dem på turen fordi at dersom det kom opp en slik en, da ville det passet fint til prosjektet mitt. Dessverre for Markus så ble det ikke han som fikk den i dag.. men opp kom den og ble et offer for stekepannen min. Derfor blir det nok et “tulleinnlegg” og art nr 22 som spises i prosjektet.

Mikrofisk, men jeg klarte å filetere den benfri.

Ser du beinet i midten?

I dag tester jeg sammen med min eldste sønn Benjamin på 7 år.  Mer tekst og hvordan den fiskes etter videoen:

Her spiser vi nordlig knurrulke

 Oppsummering: 

Det er ikke lett å avgjøre smaken når den er så liten, men usmak var det ikke. Det lille jeg smakte kan minne litt om knurr som forøvrig er en kjempegod matfisk og et mye bedre mat alternativ enn denne lille fisken. Dette innlegget blir slik som kystringbuken, tøyseinnlegg men likevel gøy å ha smakt den. Den nordlige knurrulken er en kjempestilig fisk som jeg lar svømme videre i fremtiden. Artig å ha testet, men one time only experience👍 

Her er link til et tidligere innlegg jeg skrev når jeg fisket arten til ny artsliste NKU (nordlig knurrulke)

Se andre innlegg : blåstål  lysing vassild

Vh Raphael👍

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

5 thoughts on “Kan det spises? Del 22- Nordlig knurrulke”

  1. Du altså! Hahaha! Du e topp på trommer å du e topp på dette, eg digge å følga bloggen din Raph👍
    Hilsen Silvia

Leave a Reply