Kan det spises? Del 21-Kystringbuk

Her kommer en fisk som folk flest ikke har hørt om. I artsfiske miljøet kalles den “buse” . Du skal være ekstremt interessert i fiskearter dersom du vet hva en kystringbuk er for noe.

Kystringbuk (Liparis montagui) er en vanlig  fiskeart i norsk sjø, men du må vite hvor og når du skal lete etter den. I gytetiden som er fra Januar til mai (ish) henger den fastsugd på  tareblader eller steiner med sugekoppen sin. Fargen på fisken gir den en ganske god kamuflasje, men et trent øye finner den raskt.  Gjeldende Norgesrekord er på 11,6gr og ble fisket på stang av  John Olav Florø-Larsen.  Med andre ord, vi snakker om mikrofisk her.
Min personlige rekord på fisken er 8.2 gram og ble fisket i 2015 på mikrofiske utstyr. Som dere forstår, dette er for “geeks” 😅

Se den lille kroken. Tanago smallest heter den og er en av verdens minste kroker.

Den gang for to år siden hadde jeg aldri tenkt på at jeg kom til å spise en.  Nå skjer det!  Jeg tviler sterkt på at det er mange som har gjort dette før meg. Den ser jo ut som en liten brunsnegle.. huff hva er det jeg begir meg ut på 😅.  Mer tekst fortsetter etter filmen.

 


Når jeg kjører et prosjekt som dette, da slipper  jeg ikke unna å gjøre noen sære innlegg som dette. Kystringbuken smakte helt ok, men den har selvfølgelig ikke noe på en middagstallerken å gjøre. Den er best i havet hvor den hører hjemme . Det finnes masse andre alternativer som er mye bedre om du skal ha småsnacks fra havet. Men nå er det gjort 👍 

Kan det spises? Ikke vits ! 😊

Takk til min fetter Sebastian Rinaldo Pedersen som filmet og lånte meg kjøkkenet sitt til dette innlegget.

Andre innlegg: Ulke  Svartkutling  Svarthå

!Følg meg gjerne på facebook!

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

7 thoughts on “Kan det spises? Del 21-Kystringbuk”

Leave a Reply