Slik varer havfiskeutstyret ditt lenger.


Tjena alla i hopa!

I fire år har jeg drevet med salg av fiskeutstyr. Det er typisk tre ting som går igjen og igjen  når det gjelder reklamasjoner. I fjor merket jeg stor nedgang i dette, da vi som selgere  gav skikkelig veiledning til kundene ved salg. Derfor vil jeg også skrive litt om det.

Når du har gått til innkjøp av skikkelig fiskeutstyr, vil du selvfølgelig at det skal vare. Det gjør det også, dersom du følger noen enkle triks!

1. Toppringen ryker. Du pilker med 300-400grams pilker/bly  og sveiver hempelsvivelen gjentatte ganger opp i toppringens keramikk . Da er det ikke rart at den blir ødelagt. Kutt i keramikken er også grunnen til at superlinene flises og ryker. Så hva kan du gjøre for å unngå det? En myk gummiperle tar støyten istedenfor toppringen din. –>Softbeads. <—- Dersom du trykker på lenken, velg de største kulene. Disse kan forøvrig brukes som attraktor på fiskeriggene dine også 🙂

2. Stangtuppen knekker. ” første fisketur og første napp, så knakk stangen”. Jeg mener ikke gjøre narr, for det kan godt stemme. . selv om jeg ikke tror på det😎 Det vil dessverre alltid være  produkter med feil, men som regel er det brukerfeil. Mange av stengene i dag er laget av karbon. Genialt materiale, for det gjør utstyret lett i vekt! Det er spesielt to  ting folk gjør feil om tuppen knekker. Lar du stangen ligge å dunke rundt i båten under båtturen er sjangsen stor for at det kommer skader som “kutt” eller hakk i karbonmaterialet. Det ender opp med knekt stang med en gang en belastning treffer det skadete stedet. Så hva kan du gjøre ? Her er svaret. Stangholder! Den er justerbar og kan justeres slik at stangen står i den vinkelen du ønsker. Nb  stangen står trygt under båtkjøringen 👍 link til produkt HER

Så har du klassikeren. “Bunnfisk” med andre ord, du setter deg i bunn. Du røsker og drar, men kroken sitter bom fast. Stangen bøyer seg i vinkler den ikke er konstruert for og kan i verste fall knekke. Ta snøret i hånden og røsk det løs på den måten heller, men bruk hansker etc.. stram sene = skarp

Jeg har mange timer med fiske bak meg og har aldri opplevd at stangen knakk på grunn av en fiskefight.  Det skal egentlig ikke gå på dagens kvalitetsstenger. 

3. Du har sluppet ut masse sene, men så vil ikke snellen rulle inn. Linen bare spinner og får ikke tak. Du forstår ingenting, for det funket jo sist tur?! De aller fleste som fisker på sjøen i dag bruker multifilament/braid/superline. Man må nesten bruke det, for monosene/nylon vil ikke gjøre samme nytten på dyp sjø da det blir som en gummistrikk. Det som skjer er at ved endringer i temperatur eller luftfuktighet så vier senen seg ut litt og blir bare spinnende uten å få feste. Hvordan unngå dette? På hver rull du kjøper med multifilament, er det en hvit og seig tapebit.

Ser du tapen?

Sett den over knuten før du spoler linen inn på snella. Problem solved👍

Og generelt: Husk å spyle utstyret ditt etter bruk, for å få bort salt og skit. Bruk kaldt friskt vann NB: Ikke lunkent eller varmt vann, da dette tar bort  oljen i snellen. 

Vh Raphael😊

Følg meg gjerne på facebook

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

8 thoughts on “Slik varer havfiskeutstyret ditt lenger.”

Leave a Reply