Tips til økt fiskefangst #kystmeite#havfiske

Se for deg at du leter etter mat i mørket .. du er virkelig sulten. Du kjenner lukten av mat derfor vet du at det er noe i nærheten.. du leter og leter. Så ser du skiltet som langveis lyser opp ” MAT”  ..

Flere ganger når jeg står på gulvet i butikken og veileder en kunde til riktig fiskeutstyr, da kommer det velkjente spørsmålet  Lover du suksess på kjøpet?

Hva er suksess for deg? Spør jeg. Som regel er svaret veldig enkelt.. ” en fisk”!    Hvilken fisk da? “samme det.. bare fisk,  feks en lyr kanskje , ørret eller muligens en torsk?”

I fire år har jeg jobbet med fiskeutstyr. Jeg valgte jobben av en enkel grunn, jeg elsker å fiske! Både hobby og jobb gjør at jeg ønsker å bli flinkere hele tiden. Disse årene , har jeg fisket ekstremt mye.  Det har gitt meg  lærdom og erfaring. Både utstyrsmessig og selvfølgelig fiskemessig. Jeg har feilet og lært om en annen og gjør det enda.. men heldigvis i en mindre grad nå enn før.

Som mange har sett, jeg brenner for fisk og fiske.  Min sønn spør meg  ” Pappa, er du den beste fiskeren?” Nei svarer jeg, men jeg fisker med de beste og lærer av de beste. Og på grunn av det, sitter jeg med mange gode triks i ermet som gjør at jeg kan lære videre til andre.

På denne tiden av året svømmer det flott fisk langs land. Grunnen er forskjellig, men all fisk jakter mat. Dagslyset varer ikke lenge, skal du fiske nå blir det ofte i mørket. Agnfiske/meitefiske er effektivt nå som alltid. Råreke/kokt reke,  makrell eller sild er bra agn med masse lukt. Lukten fra tacklet ditt sprer seg og vil til slutt  bli fanget opp av en jaktende fisk. Den følger lukten og leter..

Paternoster tackle agnet med makrell

 

Tacklet mitt på bildet er klart til å fange fisk. Strimler av makrell surret fast til krokene og klart til å pelmes ut etter noe spennende.  På bildet lyser jeg opp tacklet med hodelykten min, rundt meg er det svarte natten.
Se hva som skjer når lyset går av.

Selvlysende!  Dette er forøvrig relevant når du fisker fra båt på dypet også. På dypet er det alltid mørkt. Fisken kjenner lukten av agnet, men med dette lysende opplegget finner den mye enklere veien til agnet mitt.

Er du med på tanken? Det lyser opp “mat” og trekker til seg mye oppmerksomhet i sjøen. Tro meg, dette vil  utgjøre en stor forskjell på fisket ditt👍

Til kystmeite ( agnfiske fra land) anbefaler jeg  tronix slangene (2mm) fra salar sport. De er seige slik at de beskytter mot tenner og de lyser som et fyrtårn 😎

Takk for at du leste 🙏🏼

Se tennene… seig og god slange over senen er viktig 👍

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply