Fiskekontoen 2017 er i gang! 

” Jeg vil unngå sypike som årets første art” 

Første fisketur i 2017

Sted: Dirdal

Mål : Småflekket rødhai og  unngå sypike som årets første fisk!!😅

Da var endelig fiskeåret i gang. Ikke en dag senere enn fjerde dagen i to tusen og sytten. 

Turen gikk til Dirdal hvor jeg har  tresifrede timer med fiske de siste to årene. Til tross for utallige bomforsøk på riktig haiart , er jeg utrolig nok stadig optimistisk og tror at blandt  de mange svarthåene på dette stedet bor det også en rødhai eller to. For en rødhai er alt jeg trenger! 

Kroken er agnet med en strimmel av makrell
Godt bly for å få agnet til bunns
 

Jeg fikk med meg selskap på turen. Eirik Wold som hadde tilgode å fiske haiarter på stang.  På kjøreturen pratet vi om hvilken art vi trodde skulle bli årets første.  ” Så lenge det ikke blir sypike for min del ” var mitt bestemte svar. 

For å gjøre historien kort, jeg klarte halve målet . Jeg slapp unna sypiken og den småflekkede rødhaien slapp unna meg.. igjen.

Hai ble det og første fisk på land i 2017 ble denne 

En syltynn pigghå dame. Ps: Legg merke til den nye imax dressen min. Nice eller?👍

Pigghå er en fredet art og fikk selvfølgelig svømme uskadet videre etter en liten fotografering. 

Og som vanlig her ute, ble det også en del av disse her.

Svarthå… havets rotte

Eirik noterte 2 nye arter på denne turen. Det ble pigghå og svarthå på ham også. Grattis kompis, det er mest sannsynlig siste gang det er gøy å få disse agntyvene😁😅

Selv om rødhaien sviktet meg, var det viktigste å starte fiskekontoen for året. Deilig! 


Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

5 thoughts on “Fiskekontoen 2017 er i gang! ”

Leave a Reply