Fiskeåret 2016 –


Hvor skal jeg begynne? Jeg vet egentlig ikke helt hvor året ble av. Det tok definitivt noen veier jeg ikke kunne forutsett. Når året startet var planen å øke min nye artsliste , samt konkurrere i flest mulig fiskefestivaler og fiskekonkurranser. Slik ble det altså ikke, for livet hadde andre planer en stund.

På grunn av omstendighetene måtte jeg ty til annet. Resultatet ses på bildet under.

Det viste seg å være en grei ide. Jeg får kombinert to av mine store lidenskaper, som er mat og fiske. At det skulle skape et slik engasjement hos folk , det ante meg ikke. En utrolig hyggelig og kjekk overraskelse, jeg er heldig!  Folk spør om jeg skal fortsette prosjektet i 2017.  Oh yes , ” Kan det spises 2.0″ planlegges allerede og skal bli enda bedre👍

Av nye fiskearter i 2016 har jeg notert meg disse. 

Skolest 2100gr og specimen. Foto: Sebastian Rinaldo Pedersen
Uer Foto: Espen Knarvik
Gjedde Foto: Asgeir Alvestad
Piggskate foto: Sebastian Rinaldo Pedersen
Kolmule Foto: Espen Knarvik
Bekkerøye
Røye foto: Per Thingbø
Kloskate
 
Da er jeg oppe i 76 forskjellige arter siden jeg startet artsfiske fra scratch i 2015. Som sagt, det er ikke artsfiske jeg har brukt mest tid på i år, men jeg har klart å lande noen av de som var viktigst for meg å notere for  året.  Drømmen  i år var skolest. Den betydde mye!  

Jeg har også  fått et  par “perser”som jeg er rimelig fornøyd med.

Ørret 1800gr. Tatt lokalt . Foto Per Thingbø
Vassild 1420 gr foto: Sebastian Rinaldo Pedersen. Fisken er specimen, som betyr at den er stor for arten.
 

Det har vært et veldig spennende fiskeår med masse fisk! Jeg har notert 56 forskjellige fiskearter fordelt på noen hundre timer med fiske. Totalt sett er jeg svært fornøyd! Jeg kom til og med neesten gjennom året uten skader også😅

På tur til legevakten. Selvfølgelig fisket jeg meg ferdig før legen måtte sette noen sting 😏
Lysing , knallgod mat og sprek fisk. Favoritt fisken min når det kommer til smak og fight
Blålange. Jeg har notert 13 stk av disse i år. Knallgod mat👍
 

Før jeg sier meg fornøyd med innlegget, gjenstår det å gi ut noen ‘takk’ til folk som har vært ekstra viktige i fiskeåret.

-Først til min gode venn Espen Knarvik som nok en gang har vært en stor hjelp når nye arter skulle fiskes. Det har vært moro i år også Espen!

– Takk til min fetter Sebastian Rinaldo Pedersen for galskap og uforglemmelige turer.  

-Endre Hopland og hooked.no for sammarbeid. 

-Frode Pedersen og min  favoritt nisjebutikk innen fiske-salarsport. 

-Bjørn Florø-Larsen som alltid tar telefonen dersom jeg lurer på noe i forhold til artene jeg skal spise og forsikrer meg om at det er trygt😅 

-Mine kollegaer i våpen og villmarks avdelingen på XXL Forus. Dere har vært en god støtte gjennom et til tider tøft år!  

-Og selvfølgelig en STOR takk til mine lesere og følgere på bloggen. Uten dere hadde det gitt lite mening å blogge. Over 700.000 sidevisninger gir sterk motivasjon! Tusen takk!! 

Den aller største takken går til Marianne Håland Pedersen.  Uten deg hadde det blitt lite fisketid, prosjekt og blogg.  Ps: Håper at overtrekk på “konepoengkontoen” nullstilles ved årets ende 😅😆

Mine hovedmål for neste år: Fortsette ” kan det spises” , fiske enda mer og notere småflekket rødhai som art😁

Takk for det gamle og riktig godt nytt år til dere alle  !!! 

See you on the other side👍

Vh Raphael Pedersen


Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

9 thoughts on “Fiskeåret 2016 –”

  1. Du er rå !!
    Eneste bloggen eg leser. Du er en ekspert på d du gjørr. Godt nytt år til deg! Ser frem te ny mat og mer fiske fra deg neste år👍

Leave a Reply