Kan det spises? Del 19- ‘ En annerledes juletorsk’ 

Lagt ut av


Da har jeg kommet til årets siste innlegg.

Nok en gang står en rar fisk på menyen min. Havets rumpetroll, eller paddetorsk (Raniceps raninus) som den heter. Den hører til torskefamilien og derfor ble innleggets tittel » En annerledes juletorsk».  Middagsgjest denne gang er Åsmund Evensen fra Norges Jeger og Fiskeforbund. Han har lenge lurt på hvordan paddetorsk smaker.. nå får han finne det ut.

Jeg kjører på med tradisjonelt tilbehør. Altså mandelpoteter, erterpure, bacon og smeltet smør.  


Videoen viser det meste, så ta deg tid til å se den 🙂 Mer om fisket, fisken og en oppsummering kan du lese om etter video. Enjoy👍

Paddetorsken lever grunt. Når vi fisker målrettet etter den er det på steinmolor hvor vi finner typiske ‘huler’ som vist på videoen. Paddetorsken har en svær munn og biter over det meste av agnkroker. Agn som funker bra er kokt reke. Forøvrig er gjeldende Norgesrekord på arten 918gr. Fisken ble tatt av John Olav Florø-Larsen.

Paddetorsk, kan den spises? 

Som jeg sier på videoen, kjøttet luktet sæd. . rett og slett. Bare det i seg selv gjorde at jeg nesten unngikk testen. Likevel gav jeg den en sjangse.

Fin konsistens på kjøttet, sædlukten forsvant etter steking ( og derfor smaken også .. tror jeg.. da jeg ikke vet hvordan det smaker.. 😅)

Den hadde likevel en ettersmak jeg ikke klarer å sette fingen på..

Fisken ble krydret med kun salt og pepper. Det er helt sikkert mulig å krydre den god, men det teller ikke for min del.

Spiselig er den, men jeg bytter den ikke ut med den vanlige torsken. Jeg liker å fiske paddetorsk. Det forblir for sportsfisket sin del og ikke for maten.

Karakter: 1

Da gjenstår det bare å takke dere alle som har fulgt prosjektet mitt i år. Det har vært en spennende opplevelse!  Takk til hooked for sammarbeidet og til kokker og gjester som har deltatt. Riktig god jul til dere alle og takk for i år. PS: Spis masse god mat! 😎

Vh Raphael Pedersen!

10 kommentarer

  1. Hei Raphael! Takk for et år med virkelig spennende fiskeretter av fisk jeg ikke visste fantes. Bloggen din er utrolig gøy. Enkel, informativ og moro. Jeg håper du fortsetter neste år også!! Et tips er også å få ut oppskrifter på vanlig fisk. Selv ønsker jeg å lage mer fisk, men trenger inspirasjon og tips da jeg stiller svagt ..

    Ha en velsignet juleferie!
    Hilsen Tone Randem

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s