Høstfiske

Sommeren 2016 er historie og naturen skifter farger før den gjør seg klar for å gå i dvale. I sjøen skjer det også forandringer , men til det positive.


Høst og vinterfiske er selvfølgelig mindre behagelig enn sommerfiske, men premien er muligheten for større fisk. Det er en fin tid for lyr og torskefiske fra land og fisken har svært god kvalitet da den trekker inn fra åpent hav.  Flatfisken er også ekstra velsmakende når vanntempen synker.   

Til flatfisk funker dette glidetacklet bra for min del. En liten rosa  reke imitasjon bak bommen og en opphenger med rød  reke imitasjon, samt noen perler. Agn: små bukstrimler av makrell , men favoritten er råreker eller kokte reker når jeg fisker etter flyndrer. Du kan selvfølgelig lage akkurat den vrien du selv ønsker, men dette funker👍

Paternoster tackle. Samme fargekomboene her som på glidetacklet. Flatfisken tar dette også, men torsken digger det. Agn: Strimler av makrell og rå/kokt reke. 


Jigg/softbaits gir en naturtro gange i vannet og fisker veldig effektivt. 

Grønn savage gear sandeel har jeg god erfaring med og lyren elsker den. Her kjører jeg min egen vri uten jigghodet. En treblekrok gjennom softbaiten og et søkke festet til en roterende otersvivel. Grunnen til at jeg bytter ut jigghodet med treblekrok er fordi jeg tror det kroker fisken bedre. Det er ingen fasitt, kun min egen erfaring. Du kan fint kjøre den slik den kommer i pakken. 

Denne har også gitt gode resultater. Husker ikke merket, men den kan kjøpes hos salar sport. Selve riggen har jeg mekket selv, med treblekrok og splitthagl.
Vanlig slukfiske er kjedelig, men savage gear sine psycho sprat gjør en bra gange og fisker effektivt sjøørret , sei og lyr. 

Her er mine egne favoritter til høstfiske fra land. 

Selv om mørket kommer brått på denne tiden av året, hindrer det ikke fiskemulighetene. Det viktigste er å være ute i god tid før tidevannet snur- da er mulighetene for storfisken større! Husk hodelys, varme klær og flyteplagg!  Har du pakket ned fiskeutstyret for året, finn det frem og kom deg ut. Fiske er sunt året rundt 😎 Skitt fiske .

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

2 thoughts on “Høstfiske”

 1. Hei Rafael og Marianne!
  Eg er Elsa ,og eg og Olav driv med turistutleige til tyske og Tsjekkiske
  fiskarar. Dei får alltid masse fisk Me bur på Skiftun eller Nesvik i Hjemeland i Ryfylke. Eg jobbe og som jordmor på Hotellet.Men er på nedtrapping, då eg går mot pensjonist.Har og leilighet her i byen.
  Marianne er så skjønn, og eg veit de har hatt nokon utruleg tøffe tak.2 nydelige gutar! Eg har og det, men dei er no 25 og 26 år! Men lika herlige enno.Studere i Trondheim.
  Om det passe ,og du og familien hadde lyst til å koma til oss ei helg ,hadde det vore kult. Gratis, om det er utenom sesongen
  Du kan berre ringa oss .Har berre lyst til å gjera noko for gode Marianne.
  Tlf 97755327 eller 99539958
  Mvh Elsa og Olav Haugen Haferkamp

Leave a Reply