Havet


Det åpne hav. Langt fra land og langt fra hverdagens mas og fjas. Jeg finner roen der ute. I en 17-foter som ruller over 2-3 meters høye bølger. Frisk sjøsprut og frisk luft som bare havet kan gi. Det er terapi for kropp og sinn det! 

Havstengene er rigget med kraftige sener og kroker.  -Selvlysende slanger, blekkspruter og blodige fileter av makrell skal lokke stor fisken til hugg. Spenningen er alltid like stor, hva skjer i dag? På havet vet man aldri.. selv om mange hundre timers fiske stort sett gir det samme resultatet, finnes det alltid en sjangse for at noe unikt biter på. 

Det starter slik det pleier. Brosmene i 3-5 kilos klassen finner agnet. God mat , men ikke det vi primært ønsket denne gang. Vi har alltid et mål med fisket vårt og denne gang er det tosifret vekt som teller. 

Så skjer det. Lukten av makrell har spredd seg på dypet og større fisk kommer. Stengene får en annen bøy og snellene må jobbe hardere. Man kjenner blodpump og melkesyre i armer og kropp. Det er slik det skal være ! 


En og en hales de over bord, fisk i 20 kilos klassen. Det er enormt å se slike eksemplarer. Man blir takknemlig.  Slik fisk er ikke hverdagskost. 

Men(!) jeg har en leveregel på havet. Ta aldri mer enn du behøver. Båten er blitt 60 kg tyngre, fordelt på lange, brosme, uer og blålange. Fantastisk flotte råvarer, høstet rett fra det åpne og rene hav. Rundt 20 kg renskårne fiskefileter av beste kvalitet. Flere gode middager i vente. 

Ferske fileter av blålange og uer


Det er noe med havet.. roen, spenningen og opplevelsene. Jeg liker meg der 🙂 

Ps: Havet kan være hardt.  Det er ingen lek. Ha alltid kontroll på værmeldingen! Husk varme klær og flytedress. 

Vh Raphael 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

6 thoughts on “Havet”

  1. Lidenskap! Du elske d du gjør. Du smitte øve og gir gøtts te andre som vil
    Følge drømmen sin. Tidenes trommis Blogger og fisker. Respekt dude

  2. Beste bloggen, beste rådgiveren, beste tipseren om fiskemat og beste fiskeren. Det er en stor glede å følge denne bloggen. Du er en inspirasjon

  3. Det virker så lett når du er på fisketur. Du får alltid det du skal. Du er rå Raphael!
    Bra skrevet 👍

Leave a Reply