Kan det spises? Del 15- Hågjel (part 1)


For å være ærlig( !) etter mitt mislykkede forsøk med svarthå,  frister det lite å spise hai på ny.  Hågjel har heldigvis ikke de samme ‘rotte’ tendensene som svarten, for denne spiser levende føde. Derfor bør utgangspunktet være bedre.. håper jeg..(jaiiks) 

Kjøttet har ikke samme preg av amoniakk . Jeg bløgget haien med en gang og skar ut ryggen med det samme. Kanskje det kan ha gjort susen?

Uannsett, jeg tok ikke sjangsen på piss og amoniakksmak igjen, derfor la jeg kjøttet i 20% salt og 1 liter melk. Jeg lot kjøttet ligge slik et døgn for å trekke ut det som skulle være av amoniakk.

Pigghå ble brukt som fish&chips i England før i tiden, denne er fredet i Norge og kommer derfor ikke med på ‘ kan det spises’. Hågjel bør ikke være så langt unna ,  derfor ble valget å kjøre en tradisjonell fish&chips versjon . 


Batterdeig: 

 1. Mel
 2. Litt rødvinseddik
 3. Bakepulver
 4. Salt
 5. Øl 

Jeg rører minst mulig etter at ølet er tilsatt. Ønsket er mest mulig knas og luft i deigen. Når den har hvilt 20 min er den klar. 


Litt mel, salt og pepper  på fisken før jeg dipper den i frityrdeigen og hiver den i oljen.

Voila. Knasksprø hågjel. 

Vel, dommerpanelet er noe uenige denne gang. Ungene likte det, men alle barn liker som regel fisk på dette viset.  Jeg må være den skeptiske ,  Smaken var bra den, men konsistensen plager meg. Det forsvinner bare i munnen.. går i oppløsning. Funker knallfint for dem som har gebiss ( he he, den var litt på kanten.. Kødda bare😁) 

Som dere ser , skrev jeg “part one” 

Dersom kjøttet hadde vært fastere, kunne denne haien kanskje være brukende alikevel. Det hadde vært moro, for den er til tider en plage som agntyv når vi fisker på dypet. 

Kan det spises? Usikker. I første omgang er det en nei fisk for min del, men den skal få en ny sjangse. Om jeg lykkes eller ikke får du se i del 2 som kommer etterhvert. 
Følg prosjektets facebookside 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

9 thoughts on “Kan det spises? Del 15- Hågjel (part 1)”

 1. Oppdaga bloggen din først i dag. Jeg leder med over 50 arter på deg hittil, men jeg stussa litt over hågjelkonklusjonen din. Har spist den flere ganger, og jeg synes aldri den har vært spesielt slapp i fisken. Tvert i mot, egentlig.

   1. Gjør det! La filetene ligger over natta for å sette seg og slippe litt væske. Nydelig stekefisk!

   2. Nei, dessverre. Holdt på i mange år og aldri tenkt på å systematisere det. Burde ha gjort det, det er en veldig artig greie å skrive om!

Leave a Reply