‘ Kan det spises’  så langt..

Prosjektet startet med fisken lysing, så uer, så kom blåstålen og deretter svarthåen som enda sitter godt i minnet (og munn)  etter et absolutt mislykkede forsøk.  Berggylte er gjort og sypike er gjort.  
Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal legge lista i et prosjekt som dette. Mange går og venter på de særeste artene, mens andre vil ha noen gode middagstips. Jeg ønsker å få til en fin balanse på dette, men hovedmålet er å vise at fisk er spiselig for alle og at utvalget er større enn mange tror! Det er ikke alltid man må gå til ferskvaredisken for å kjøpe fisk heller, det kan mange ganger gjøres lett selv. 

selvfanget villørret, lun potetsalat og mangosalat. Fantastisk mat!

Jeg vil si at en del av prosjektet er over og at et nytt kapittel starter nå. 

Engasjementet rundt dette er helt fantastisk!  Dere som følger, media , kokker og diverse butikker som ønsker å bidra med hjelp, jeg er svært takknemlig og vil derfor prøve å gjøre prosjektet enda bedre! 

foto: Espen Haaland

Som tidligere nevnt, det dukker opp noen rimelig bra kokker som skal stille med sine versjoner av både sær og vanlig fisk.  Planer er satt og vi utforsker metoder. Så er det jo slik at jeg helst vil fiske all fisk som skal brukes selv. Så langt har det godt rimelig knirkefritt, men det er ikke hver art som er hentefisk. (😅) Mye jobb, men mest gøy og absolutt verdt det ! 

Det vil dukke opp mer av såkalt ufisk og vanligere fisk i de neste delene med både morsomheter og seriøsitet . Håper dere følger med videre!  

Ha en flott lørdag ! Nå skal jeg ut å fiske. 

Det er ikke storkveita som er i tankene mine i dag!

For mer info om Raphael 

www.raphaelpedersen.com

 

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply