‘Kan det spises’  ( Bonus del) Rett fra sjøen og rett på grillen.

​Jeg tok en spontantur til Brusand i Rogaland på jakt etter fjesing . Om sommeren er strandlinjen langs jæren et idyll for fjesingen, som er vår giftigste fiske art. Jeg hadde planer om å bruke den til ‘ kan det spises’ prosjektet mitt.

Øystein Davidsen som er en av de bedre kystmeitefiskerene i området, ble med meg på turen.

Vi rigget opp hver vår fiskestang og agnet krokene med makrell og kokt reke. 

Vi visste vel  begge to at vi mest sannsynlig var seint ute. Fjesingen trekker ut mot dypere sjø når sommervarmen gir seg. 

Stangen min ligger og meiter etter fisk

Første napp kom på min stang. Det var ikke en fjesing dessverre, men noe så snadder som en piggvar. 

Den sa ikke nei takk til makrell agnet mitt og jeg sa ikke nei takk til piggvaren!
 

Piggvar er blandt mine favoritter som matfisk! 

Like etter gikk det fisk på stangen til Davidsen. En typisk fisk man får langs bergene på denne tiden og utover høsten. En feit og fin lyr. 

Øystein med en lyr på ca 1,5 kg.
Fisk fikk vi, men som fryktet, slapp fjesingen unna. Omtrent på samme sted, fisket jeg tre fjesinger (catch&release) for en snau måned siden.  Konklusjonen er at den har dratt for året. 

Ting går ikke alltid som planlagt, men engangsgrillen var med, samt tilbehøret. Nyfisket piggvar og lyr  hadde vi også, derfor ble det å lage litt snadder kvelds på berget før vi dro hjem. Det ble såpass koselig at jeg like gjerne deler det på bloggen 😎👍

Enkelt, men snadder!

Ferskere fisk får man ikke. Direkte fra sjøen og rett på grillen. Jeg skar skinn og benfrie fileter fra fisken. Brukte en urtemix, spekeskinke, rødløk og smør. Potetsalat som tilbehør. Beste kveldsmaten jeg har spist på lenge! ​

Her er litt film fra kveldens opplegg.

​Takk for turen Øystein ! 

I forrige del av kan det spises prøvde jeg Berggylte

www.raphaelpedersen.com

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply