Litt om prosjektet : ‘Kan det spises’ 

Hellå! 😎 Som noen har fått med seg, har jeg satt i gang et prosjekt hvor jeg skal ta for meg en god del fiskearter som Norsk hav og vann huser. Jeg skal tilberede måltidene etter beste evne og sammen med gjester skal vi finne ut om det er ja eller nei fisk.  Til nå har jeg tilberedt  LYSING og UER ,  noe som selvfølgelig ikke er en stor overraskelse for de fleste at ble en suksess. Selv om jeg vet at mange venter på de mer uvanlige og sære matfiskene ( JA de kommer😎) ønsker jeg også at ‘ Ola og Kari’ kan få øynene opp for annen fisk enn kun ‘Torsk, laks og makrell’ Det er desverre alt for få som vet at Norsk hav byr på verdens beste og fineste sjømat og at flere kaster god matfisk, spesielt fra garn eller linefangsten sin. Jeg hadde gjort akkurat det samme, dersom jeg ikke hadde vist at det aller meste kan spises..eller faktisk ikke bare KAN spises, men også smaker fantastisk godt!  

På kort tid har dette vekket interesse hos et par ‘store’ som vil følge opp saken, det er spennende og en utrolig viktig faktor slik at dette blir spredd best mulig. Jeg har også fått med meg noen spennende personer som vil dukke opp som gjester underveis, enten det er middagsgjester eller kokker. Et av navnene jeg stolt kan nevne er Filip August Bendi med bakgrunn fra blandt annet Noma (kåret til verdens beste restaurant flere ganger) Filip er med på kokkelandslaget og ble nylig kjøkkensjef i annen etasje på NB Sørensen. Les gjerne mer HER. Kan han feks gjøre Svarthå  om til en drømmerett? Hva med Svartkutling og Ulke?  og selvfølgelig, hvordan vil en av Norges beste kokker tilberede noen av de mer kjente gourmetfiskene våre, jeg ser nok for meg at det vil komme en del bra mattips i løpet av prosjektet, både fra ham, meg og andre👍

Som sagt, dette skal gjøres ordentlig. Det vil bli både morsomme innlegg, velsmakende innlegg og definitivt et par store ‘ miss’ ! Vær klar for del 3 som ikke er langt unna! 

Vh Raphael  www.raphaelpedersen.com

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

2 thoughts on “Litt om prosjektet : ‘Kan det spises’ ”

Leave a Reply