Kan det spises? Ja eller nei. – Uer

Det er ikke uvanlig å få ‘uer’ på fisketur. Men i de aller fleste tilfeller er det Lusuer og ikke UER. Her tar jeg for meg den vanlige ueren, fisket på åpent hav utenfor Bergen. Jeg har hørt at det er en delikatesse, faktisk har jeg aldri smakt den selv, før nå.

Dagens dommere er : Marianne , Lisa , Kathrine og min eldste sønn Benjamin.

Benfri Uer, urtesmør, chili,hvitløk,salt,pepper, persille og sitronmelisse.

Jeg har aldri tilberedt uer før, ei heller skåret fileter av den. Jeg gikk inn bak brystfinnen , skar langs ryggen og ned mot halen. Buken lot jeg være.
Valget ble å grille den da det for en sjelden gangs skyld var grillvær:)

grillet uer på gang!
Maten er klar! Uer servert med hjemmelaget potetsalat. Potetsalaten var det Lisa som lagte:)

Selv er jeg imponert av denne fisken. Fin konsistens og meget velsmakende. Jeg valgte å bruke en del smak siden jeg skulle grille den. Definitivt en topp matfisk, men hva synes ‘ dommerene’? Se ‘ dommen’ på videoen her.

Kan den spises?  Ja!                     Vurdering: Meget god matfisk!

Følg med videre , det kommer mye mer!

Se gjerne Del 1 også.

www.raphaelpedersen.com

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

13 thoughts on “Kan det spises? Ja eller nei. – Uer”

  1. Uer er en delikat fisk så og ta med den her i denne settingen blir bare for dumt. Den er rødlista fordi det har pågått overfiske av arten. Hva tror du dette kommer av?

    1. Uer er knallgod👍

      Overfiske er en utrolig trist sak og noe jeg virkelig hater. Oss som sportsfiskere/hobbyfiskere er ikke problemet her, det er yrkesfiskere som overfisker. Sportsfiskere som får den som bifangst kan ikke gjøre catch&release da fisken har svømmeblære og sprenges. Jeg vet om for mange dessverre som dømmer den på grunn av utseendet og kaster den i krabbeteina eller lar den flyte død på sjøen etterpå. Da vil jeg vise dem at dette er fin mat man respekterer og tar vare på, derfor må jeg stille meg uenig i at du mener jeg burde latt være å publisere den her.
      Ønsker deg en fortsatt fin kveld👍 Vh Raphael

Leave a Reply