Hekser, grever, sjørøvere og selvfølgelig fiske! 

Da var det på tide med en liten familie ferie til ‘landet’ som ligger mest sør i Norge.
Vi ankom Kristiansand torsdags ettermiddag og var klar for et spetakulært sjørøver show senere på kvelden. William på 2 år, Benjamin på 6 år , mammen (alder uvisst) pappen ( meget ung!) og Sunniva ( 20 årene)   🙂

Supermum og William i dyreparken

Det gikk stort sett i hiv og hoi på musikk annlegget hele turen. 

William er klar for sjørøver show

Vi ankom dyreparken i god tid før showet og undertegnede som er veldig fan av sabeltann’ å di’ Møtte selveste Håvard Bakke ( Langemann/Greven) . Ungene kunne ikke brydd seg mindre, mens pappaen.. ja .. bildene sier resten.


Showet var knallbra , til og med minstemann William holdt seg våken hele kvelden. ‘Kongen på havet’ leverte i år også!

Ikke så langt unna dyreparken bor det en annen kar som også kan kalles ‘ kongen på havet’, han er langt fra like skummel og sminket som Sabeltann, men en ting er sikkert.. han er suverent bedre når det kommer til fisking. 

Mannen med ljåen AKA Asgeir Alvestad ( kanskje litt skummel han også)
Jeg startet artslisten min på ny i 2015 Derfor manglet jeg gjedde og suter. I 2014 guidet samme mann meg på samme sted til gjedde. 2 år senere var jeg på plass igjen.  Vær og årstid var definitivt mot oss , men det dreit vi i 🙂 Er det ikke merkelig at 26grader og sol kan være feil vær?  
straks klar for fiske

Verken Asgeir eller meg hadde troen på noe rekord gjedde når vanntempen var ca 21 grader, men etter en god stund med dorging smalt det alikevel godt i stanga mi. Uheldigvis varte moroa kun 10-15 sekunder før fiskenslapp. Et godt kjøttstykke fra gjeddens kinn hang  igjen på wobbleren. Rett art og rett size, uten tvil! 

Vi fortsatte en stund uten noe særlig kontakt med fisk, men i det solen begynte å gå ned ble fisken mer bitevillig. 

art nr 74 på ny liste! foto: Asgeir Alvestad

Det kom opp et par gjedder på nokså kort tid, ikke akkurat noen for historiebøkene , men arten sikret for andre gang i livet. Den store får jeg gå etter senere. 

livet tilbake. Ses om 10 år 🙂 foto: A. Alvestad

Så var det suter, sørv og abbor som stod for tur da. Suter for min del og de to andre  for Benjamin. 

‘Asgeirs fiskeboller’
Asgeir tryllet i sammen ulike ting som luktet meget lite menneskevennlig. Makk, mais, pulverier og rene heksegryta. Det funket som lokkemiddel på fisken da og det var jo det som var meningen. 

Benjamin fikk sine nye arter 🙂
Art 22 og 23 for Benjamin. Abbor og Sørv.

Suteren viste seg ikke. Den er mest sannsynlig i paringsmodus og da har jeg full forståelse for at den ikke tok seg tid til å bite over kroken min denne gang. Jeg kommer tilbake! 

Det skal ikke stå på utstyret. Abu veritas nano, abu revo mgx, premier og beast

Selv er jeg veldig fornøyd med resultatet. Junior med 2 nye og meg med 1. Topp nodge! 

Det er ikke hver dag man har en av Norges beste sportsfiskere med som guide
Takk for fisketurenog hjelpen Asgeir! Og takk til min kusine Sunniva som lot oss bo hos henne under oppholdet i Kristiansand:)
Les også gjerne om fisketuren på asgeirs fiskeblogg http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2016/07/10/liten-ferskvannstur-etter-hvitfisk/ 
www.raphaelpedersen.com

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply