Rapport fra Hardanger ‘ Får du noe blå?’ Eh, ja..

Klar til avreise på torsdags kveld og kursen satt mot Rosendal. Fetter Sebastian skulle ha’stålkontroll’ på hvilken vei vi skulle kjøre. ‘ Ta det med ro fetter, eg spør bare Iphone Siri’ sa Sebastian. 
Joda, Iphone Siri fant raskeste vei hun, problemet var bare det at Siri dreit i at båtene gikk en gang i skuddåret. Turen som skulle ta snaue tre timer tok heller seks timer da vi måtte kjøre rundt Odda. Neste gang velger jeg den veien jeg bruker å kjøre tror jeg. Sebastian og Iphone Siri får stryk som kartlesere!! 

Rundt midnatt var vi fremme på hyttetunet i Rosendal. Sugne på å fiske, men uten båt før til morgenen. Thore Berg og Albin Dal fra Sfk Galskap la akkurat til kai da vi kom og lot oss låne båten deres. Yes, da kunne vi starte fisket vårt! Takk gutta!! 
Første art på menyen var piggskate. Den tok enkelt og greit på ca 20 min. Easy! Art 73 på ny liste.  

foto: Sebastian R Pedersen. Piggskate ca 2500gr
Etterpå ankret vi oss opp på dypere sjø. 300meter ish. Jeg skulle fiske etter denne rare skolesten  mens Sebastian skulle ha blålange, en art han mangler.

Første fisk smalt på hos meg og årets første blålange var på plass. Dumt at jeg fikk den når jeg har arten fra før, den skulle ha satt hos Sebastian.  Seb får bra fisk på han også. Når man skal sveive opp 300 meter med line og det i tillegg henger brukbar fisk på får man nok av tid til å diskutere litt hva det kan være i enden av snøret. Akkurat på denne plassen vi lå ankret tok Peter S Lie sin spisskate i fjor. Da blir det jo litt ekstra spennende å fiske her. Spisskate var det ikke, men en feit brosme på 9,5kg og ny allroundpers for Sebastian. Grattis fetter! 

Foto: Raphael Pedersen. Brosme , 9,5 kg
Kl 07 reiste vi inn igjen til land slik at vi kunne sjekke inn i hytta og få vår egen båt. 
Været var ikke helt bra, derfor ble det en del venting på bedre fiskeforhold.
Sebastian har gått i teinå..:)

på kvelden kom resten av crewet vårt, Tommy Mangerøy og Espen Knarvik med sine skjærgårds jeeper. Dette er båter som tåler mer sjø enn den lille jollefanten vi hadde leid. Etter litt mat og drikke bar det utpå igjen.
Espen er klar!
Det ble å fiske videre etter skolest for min del, men det var vist kun blålangene som ‘tente’ på meg nok en gang. I fjor brølte jeg av glede over denne arten, mens i år var den mest en plage.. her prater vi om luksusproblemer altså for blålange er i seg selv en ganske stilig fangst! Skipper Espen Knarvik sovnet bak roret etterhvert mens vi drev avgårde.. jeg la merke til at ekkoloddet viste 700meter i dybde og det er ikke noe å fiske på mens båten drifter. Espen var ikke lett å vekke, men det er forståelig når mannen ikke hadde sovet på over et døgn og klokken nå var 04.00. Inn til land og få oss noe søvn ble fasiten. 

Økt nr tre startet allerede noen timer senere. Nå skulle det satses spiss og hvitskate (og skolest for min del) Espen fant etter noen tips en ‘hotspot’ og der kastet vi dreggen. 500meters dybde. 

Agn til skate. halvråtten fillet og fersk fillet av makrell

Det tar ca 10 min å nå til bunns på dette dypet, selv med 650gr blysøkke. Ganske tidlig etter at jeg hadde kommet ned på dypet begynte snella mi å gå.. jeg lot den gå et par minutter før jeg sveivde inn til et bestemt mothugg. Stangen stod i helspenn , men fisken slapp taket like etter…  om det var skate eller

ikke får vi aldri vite, men krefter var det! 

Fingrene får kjørt seg når man fisker på slike dyp

Det nappet igjen litt senere, men jeg kjente med en gang at det ikke var skate eller skolest. For stor til skolest og feil ‘oppførsel’ til skate. Over glidebommen med slep kjørte jeg skolestriggen min og derfor ville jeg naturligvis være i ‘ faresonen’ når det gjaldt blålange. Sebastian som lå i egen båt bak oss måtte dessverre se på at fetteren dro enda en blålange opp fra dypet.. urettferdig for Seb som enda mangler arten, men slik er det noen ganger. Både spisskate og skolest slapp unna meg på turen, men blålange diplom kan jeg nok få! 

Snadder mat! blålanger klare til og fileteres:)

Jeg må takke Mathias Botnen og Ivar Kaldheim for et kult arrangement i år igjen! Været sugte, men stemningen var på topp! 

Arrangørene Mathias og Ivar:)

Takk til sponsorer
(Da for min del spesielt rettet til XXL Forus og Salar sportsfiske)
og alle dere som var på treffet!  Og ikke minst…..

takk til sebastian for et meget hyggelig selskap på hjemturen ….

Author: Raphael Pedersen

www.rpfiske.com

Leave a Reply